Корнелия Нинова в Силистра: Общински борси ще са подкрепата на нашите кметове за местното производство

Корнелия Нинова в Силистра: Общински борси ще са подкрепата на нашите кметове за местното производство
И в болниците в цяла Силистренска област няма увеличение на заплатите на медицинските сестри

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с граждани в Силистра и подкрепи кандидата за кмет Момчил Неков и листата за общински съветници, както и кандидатите за кметове в  Тутракан, Кайнарджа, Ситово, Сребърна, Калипетрово и Айдемир. Заедно с Момчил Неков представиха плана на левицата за бъдещето на общината Силистра.

„Винаги сме настоявали, че държавата трябва да положи собствени усилия и грижи за защита и развитие на българското производство. Част от тази цел може да бъде подпомогната на регионално ниво, с мерки, които предлагат и тук нашите кандидати.

Приветствам програма им, в която предвиждат създаване на общинска рибна борса и такава за плодове и зеленчуци“, заяви пред стотиците граждани на Силистра Нинова. Тя поясни, че по този начин производителите могат пряко да излагат продукцията си. Нинова даде пример с работещ механизъм в Румъния, която наскоро е създала държавно предприятие за изкупуване на родната продукция и нейната преработка.

„Силистра има огромен потенциал за развитие на селско стопанство и земеделие. Каквото и да искаме да направим за вас, без икономика и производство няма да стане. Затова е прекрасна идеята на кандидатите ни да създадат общински гаранционен фонд, с който  да помогнат на млади предприемачи, които искат да открият и развият производството“, каза още председателят на БСП.

Тя допълни и друг ангажимент на левицата – ако фирми искат да инвестират,  да им бъдат намалявани местните данъци и такси. Нинова засегна и проблема със здравеопазването. „И в болниците в цяла Силистренска област няма увеличение на заплатите на медицинските сестри.

Петдесетте милиона, отпуснати уж за увеличение на възнагражденията им, лично от Борисов, ги няма. Общото между тези, които протестират и тези, които оспорват протеста, е  че са излъгани еднакво“, каза още тя. „Пожелавам ви да бъдете здрави и силни, да вярвате в победата и да имате кураж. Гласувайте за това да имате подредена община, да добрувате вие, вашите деца и вашите внуци“, завърши Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!