Корнелия Нинова в Силистра: Управляващите се подиграват с бедността и неволите на хората

Корнелия Нинова: Знаем какво трябва да се направи за справяне с АЧС
„Управляващите се подиграват с бедността и неволите на хората.

Толкова много обиди за толкова кратко време никой не е произнасял. За един ден нарекоха протестиращите сестри – психически нестабилни, терористки, никои, провокаторки, шантажистки.

Не можели да се съобразяват с исканията само на едно съсловие. Не едно съсловие, а 74 % от българите искат болниците да не са търговски дружества. И с тях ли не можете да се съобразявате?“

Това заяви в Силистра лидерът на БСП Корнелия Нинова, която участва в работата на общинската отчетно – изборна конференция на БСП.

Тя допълни, че в две трети от европейските държави ДДС на лекарствата е с намалена ставка. „И европейска държава ли не искате да бъдем. Не можел да се променя здравноосигурителният модел, а може българите да доплащат най-много за здраве в целия Европейски съюз. И вечната опорна точка на ГЕРБ – не политизирайте въпроса. Ами нали приемането на бюджета е политически акт, промяната на Закона за лечебните заведения е работа на парламента, а там се прави политика.

Минималната заплата се предлага от управляващата партия и се гласува от депутатите. Ако ГЕРБ не са партия, а клуб по интереси, то ние сме партия – избрана, за да прави политика, в това число и здравна“, коментира още Нинова.

На отчетно-изборните конференции на БСП в цялата страна се обсъждат наболели въпроси в здравеопазването, образованието, икономиката и доходите.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!