Корнелия Нинова: ГЕРБ обещаваха полицай във всяко село, а сега налагат частни охранители

Корнелия Нинова: ГЕРБ обещаваха полицай във всяко село, а сега налагат частни охранители
Не може държавата да прехвърли на кметовете да сключват договори с частни охранителни фирми и хората да плащат, за да охраняват домовете им.

Това е работа на полицията. Какво стана с обещанието за полицай във всяко село? От полицай във всяко село се стигна до частен охранител във всяко село, но ако народът плаща”. Това заяви на среща с жителите на община Брегово председателят на БСП Корнелия Нинова.

По думите й това е поредната сфера, от която държавата абдикира и е недопустимо. “Националната сигурност и сигурността на българите в домовете им е държавна политика”, подчерта лидерът на левицата.

На срещата с граждани Нинова обяви, че ПГ на БСП ще поеме изследването на пробите в европейска независима лаборатория, “защото здравето ви е най-важно”. Според нея не може отговорните институции да казват пред кмета, че всичко е наред, но на него да не му е даден документ. “Поехме ангажимент ежедневно да настояваме властите да довършат дигата.

Това е работа на държавата, а не на кметовете”, каза още тя. Нинова допълни, че правителството прехвърля на кметовете отговорности, не им дава пари, за да ги изпълнят и след това да ги обвиняват.

“Кметът на Брегово брани интересите на общината и населението изключително сериозно. С вас сме и ще помагаме на Брегово с всичко, с което можем”, каза още Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!