Корнелия Нинова: Да се намалят и замразят заплатите на депутатите

Корнелия Нинова: Да се намалят и замразят заплатите на депутатите
Недопустимо е да се харчат народни пари за лов и риболов

„В ръцете на мнозинството в Народното събрание е да променят правилника за работата на парламента. Ние сме дали своето становище.

Отказали сме се от всякакво заплащане и ползване на командировъчни, но да се реши принципно въпросът . Искаме да се разгледа и нашето предложение, което въвежда справедливост – да се намалят и замразят заплатите на депутатите и да не се увеличават на всеки три месеца, автоматично, с ръста на средната заплата.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция.

„Това е несправедливо“, отсече председателят на левицата. При тази задълбочаваща се бедност и неравенство, при 2,5 млн. българи, които живеят на прага на бедността, заплатите на политиците да растат автоматично е абсолютно неморален акт“, каза тя.

Корнелия Нинова определи командировките на двама депутати от ПГ на „БСП за България“ на ловно-рибарско изложение в чужбина, като – недопустимо действие. „Вчера им казах да върнат парите, които са ползвали.

Ако зависеше от мен, не бих поставила подпис под такава командировка. Не е разбираемо, защо г-жа Караянчева се е подписала. Не може да се харчат народни пари за екскурзии за лов и риболов“, заключи тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!