Корнелия Нинова: Днес е прецедент в политическата история – едрият капитал в стачка срещу опозицията

Корнелия Нинова: Днес е прецедент в политическата история – едрият капитал в стачка срещу опозицията
Власт и капитал се срастват, за да бранят статуквото

Днешният ден е прецедент в политическата история – едрият капитал в стачка срещу опозицията. Днешният ден е и събирателен образ на режима на Борисов, но и на модела на прехода, когато власт и капитал се срастват и рамо до рамо бранят статуквото. Видяхме как част от едрия капитал беше готов да изкара работници срещу майки на деца с увреждания.

Виждаме днес как част от едрия капитал изкарва машини срещу опозицията, срещу разследващ журналист, само защото търсим истината и искаме прозрачност. От 2 години говорим, че искаме да променим този модел на прехода и не ни вярваха. Днешният ден доказва, че не само говорим, а и действаме. Те дадоха най-сериозното доказателство за намерението ни да променим този модел на прехода, в който капитал и власт се срастват, задкулисно си пазят интересите и бранят статуквото рамо до рамо. Най-грозната част на това лице на управлението на Борисов е, че използват работници за тази цел.

Промяна ще има. Това са последните издихания на това правителство. Искам да се обърна към българския бизнес. Ние сме наясно, че без икономика и без българско производство България няма бъдеще. Но не този модел на икономика, в който 10 големи се договарят с властта и убиват малкия и среден бизнес.

Не този модел икономика, в който властта принуждава фирмите да връщат процент от поръчките като комисиона, а модел на свободна конкуренция, на закони, еднакви за всички и ще ги спазвате. Ще има закони и правила за свободна конкуренция и за правене на бизнес в свободна държава.

Но най-вече искам да се обърна към работниците. Вие не сте крепостни селяни. Знаем, че ви е страх за хляба ви, но не позволявайте да ви употребяват. Защото друг модел на икономика ще бъде по-добре за вас и за семействата ви.

Вместо кражби, тези пари ще отиват за увеличаване на заплати, за подобряване на условия на труд. Имайте достойнство и не се поддавайте на това- да бъдете употребявани в битката на статуквото от власт и бизнес срещу опозицията и промяната в държавата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!