Корнелия Нинова: Жельо Бойчев напуска по лични причини, ще се занимава с бизнес, остава член на БСП

Корнелия Нинова: Жельо Бойчев напуска по лични причини, ще се занимава с бизнес, остава член на БСП
„Няма драма. Жельо Бойчев остава член на БСП, член на градската организация, с желание активно да работи и да ни помага.

Той желае да напусне ръководството на ПГ, а в скоро време парламента и политиката изобщо, по лични причини“, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в НС. Той е решил да развива живота си в друга посока. Нинова обясни, че Бойчев има намерение да се занимава с бизнес оттук нататък и постъпва почтено, като напуска, за да не изпада в конфликт на интереси, за което има уважението на колегите си.

„Опитахме се да го разубедим, защото е качествен и ценен колега, но това е негово решение. Иска да се занимава с нещо друго, а не с политика. Съжаляваме и ще ни липсва, но той остава да ни помага с каквото може“, каза още Нинова.

Жельо Бойчев: Разговорът за напускането ми е проведен отдавна и говорих  първо с колегите си.

„Нямам драма нито с колегите, нито с ръководството на ПГ. Това са лични решения, свързани с осмисляне на заниманията ми оттук нататък“, заяви народният представител от ПГ на левицата Жельо Бойчев.

Разбирането му е, че когато човек е ангажиран с определена позиция, той трябва да го прави на 100% и мотивирано. „Затова помолих да бъде освободен от поста зам.-председател на ПГ на „БСП за България“- обясни социалистът.  Той подчерта, че разговорът за напускането му е проведен много отдавна и първо с колегите му.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!