Корнелия Нинова: Завеждам дело срещу Десислава Атанасова и ГЕРБ

Корнелия Нинова: Завеждам дело срещу Десислава Атанасова и ГЕРБ
Изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на 12.12.2017 г.

Някой твърди за друг, че е извършил престъпление. Отива и го доказва. Поканих говорителите на ГЕРБ да го направят и да отидат в прокуратурата и съда. Не отидоха. Ходят по студия и разнасят документи.

Единственият отговор в правова държава, който могат да получат е, и го получават днес – завеждане на дело срещу тях.

Току що си внесох държавната такса и до края на деня завеждам дело на Десислава Атанасова и солидарно на политическа партия ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение.

Оттук нататък, тези спорове се решават на плоскостта на съдебните дела. То е за всичко, включително и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи.

Имам предвид, че г-жа Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки и въпреки това, след като вече е била информирана, продължи да клевети и да лъже в публичното пространство.

В правова държава, отговорността се носи по съдебен ред. Те ще си я понесат. Всичко, каквото имат да казват оттук нататък – в Съдебната палата, СГС.

Заведено е дело от Корнелия Нинова срещу Десислава Атанасова и цялата политическа партия ГЕРБ.

Тази информация достига до вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!