Корнелия Нинова и Антон Кутев бяха отстранени от заседание

Корнелия Нинова и Антон Кутев бяха отстранени от заседание.Председателят на ПГ на #БСПзаБългария
 Корнелия Нинова и зам.-председателят на парламентарната група на левицата Антон Кутев бяха отстранени от заседание.

Това се случи след искане на опозицията министър-председателят Бойко Борисов да дойде в НС и да обясни какво точно има предвид, като заявява пред медии, че в парламента има наркотрафиканти и хора, купували гласове.

„Беше направен безпрецедентен пореден опит от председателя на Народното събрание – да се налага цензура, да се ограничава възможността българската опозиция да говори, народните представители от #БСП да поставят актуалните въпроси.

В знак на протест, напускаме днешното заседание на НС“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев пред журналисти в парламента.

Той подчерта, че парламентарната група на „БСП за България“ започва подписка и процедура по искане оставката на председателя на НС Димитър Главчев.

„Настояваме да бъдат отменени наказанията, които той наложи днес на Корнелия Нинова и Антон Кутев. Българската опозиция и нейният глас няма да бъдат запушени.

Ще продължим да отстояваме свободата и демокрацията в страната“, категоричен е Бойчев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Oставката на председателя на НС Димитър Главчев

Председателят на ПГ на #БСПзаБългария Корнелия Нинова и зам.-председателят на парламентарната група на левицата Антон Кутев бяха отстранени от заседание. Това се случи след искане на опозицията министър-председателят Бойко Борисов да дойде в НС и да обясни какво точно има предвид, като заявява пред медии, че в парламента има наркотрафиканти и хора, купували гласове.„Беше направен безпрецедентен пореден опит от председателя на Народното събрание – да се налага цензура, да се ограничава възможността българската опозиция да говори, народните представители от #БСП да поставят актуалните въпроси. В знак на протест, напускаме днешното заседание на НС“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев пред журналисти в парламента. Той подчерта, че парламентарната група на „БСП за България“ започва подписка и процедура по искане оставката на председателя на НС Димитър Главчев. „Настояваме да бъдат отменени наказанията, които той наложи днес на Корнелия Нинова и Антон Кутев. Българската опозиция и нейният глас няма да бъдат запушени. Ще продължим да отстояваме свободата и демокрацията в страната“, категоричен е Бойчев.

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 15 ноември 2017 г.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!