Корнелия Нинова: И медицинските сестри в Разград са излъгани. Обещаните от ГЕРБ милиони ги няма

Корнелия Нинова: И медицинските сестри в Разград са излъгани. Обещаните от ГЕРБ милиони ги няма
Всички наши кметове ще работят за запазване на общинските болници

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с обществеността в Разград, за да подкрепи кандидата за кмет на левицата Денчо Бояджиев и листата за общински съветници.

“Тук ми е лесно, защото Денчо вече е бил кмет и всички го познавате – кадърен, професионалист и отдаден на жителите на Разград”, заяви Нинова. По думите й листата за общински съветници е уникално съчетание на опитни и млади хора, всички от които със сериозни професии, реализирали се.

“Радвам се, че тук имаме толкова много инженери, лекари, учители, икономисти – всичко, от което се нуждае Разград, за да просперира”, каза още лидерът на БСП. Тя представи основните социални политики, на които залага левицата в платформата си за местни избори – безплатни детски градини, общински жилища за млади семейства, социални услуги за възрастните хора, подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, достъпно и адекватно здравеопазване по места. “Общинските и държавни болници са гръбнакът на системата, а са оставени на произвола на съдбата.

Днес цял ден търсим обещаните от ГЕРБ 50 милиона лева за медицински сестри, които изведнъж се оказаха само 6 милиона. Обещаха ги през май, когато назряваха протести и идваха европейски избори. Днес ситуацията е същата – отново избори и отново празни обещания.

Парите ги няма – нито в болницата в Разград, нито в болниците от областта”, каза още Нинова. По думите й решението е държавата да поеме дълговете на общинските болници и да осигури нормално заплащане на медицинските работници. “Ще чуете много обещания, но бъдете внимателни в избора си, от вас зависи успехът на Разград. Радвам се да видя партията тук единна, сплотена и пълна с енергия”, завърши Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!