Корнелия Нинова и ръководството на БСП се поклониха на паметника на Тодор Живков в Правец

Корнелия Нинова и ръководството на БСП се поклониха на паметника на Тодор Живков в Правец

Народните представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, водени от лидера на партията Корнелия Нинова посетиха родната къща и къщата – музей на Тодор Живков в Правец и поднесоха цветя пред паметника му, съобщиха от пресцентъра на партията.

Обиколката на партийните структури от ръководството на БСП, чиято цел е да се направи преглед на организациите, започна знаково от Правец.

От пресцентъра на БСП съобщават още, че кметът на общината Румен Гунински е подел инициатива да събере на едно място в къщата-музей всички експонати, свързани с работата и живота на Тодор Живков. Други кметове от страната вече са се отзовали и музеят постоянно се допълва.

В Правец парламентарната група на БСП обсъди 4 законопроекта, чиято цел е да защити малкия семеен бизнес, дребните земеделски производители и да гарантира развитие на държавните предприятия.

Първият от тях е Законът за управление на публичните държавни и общински, предприятия предвижда, с който се предвижда те да имат възможност да инвестират в разширяване на производството и се премвахват партийните квоти в управлението им.

Вторият законопроект предвижда създаване на държавно предприятие, което да се занимава с изкупуване на земеделска продукция

Представяйки законопроектите, лидерът на БСП Корнелия Нкнова каза: „Вземаме инициативата в свои ръце и пристъпваме към действия. Повече държава в икономиката не може да бъде само лозунг. То става реалност. Трябва да сте наясно и да сте готови за огромната съпротива, която ще срещнат тези наши действия. Всички големи частни монополи, олигарси, както и едри арендатори на земеделски земи ще ни скочат. Всякакви платени говорители ще обясняват по телевизиите, че това е социализъм в действие. Ако някой се съмнява в правотата ни и ще се огъва пред този натиск, да си го каже отсега. Цялата група тръгваме ударно, никакви компромиси. Хората чакат“, заяви Нинова, която отдавна е взела на прицел монополите у нас.

Групата продължава работата си по организацията на парламентарния контрол. Според Никова той трябва да стане силен и съсредоточен върху основните проблеми, които интересуват хората – финансовото състояние на държавата, злоупотребите с обществени средства, доходите и стандарта на живот.

Прави впечатление, че заедно с Нинова са и Михаил Миков, и Атанас Мерджанов, и Янаки Стоилов.

Утре ръководството на БСП ще проведе изнесено заседание в Благоевград, където ще поднесе цветя и пред паметника на Димитър Благоев.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!