Корнелия Нинова: Каним жените от всички парламентарни групи в кампанията „Жените срещу насилието“

Корнелия Нинова: Каним жените от всички парламентарни групи в кампанията „Жените срещу насилието“

Обединението на жените социалистки в БСП отчете кампанията си “Жените срещу насилието”

Обединението на жените социалистки в БСП отчете кампанията си “Жените срещу насилието”.

Инициативата бе популяризирана в цялата страна. Разнообразните активности, посветени на борбата с насилието, събраха много съмишленици и извън партийните структури, както и неправителствени организации, ангажирани с каузата. Кампанията бе реализирана чрез фонд “Инициативи” на НС на БСП и ще продължи и през 2018 г.

Председателят на БСП Корнелия Нинова предложи инициативата да бъде застъпена и в парламента, като за целта жените от ПГ на „БСП за България“ ще се обърнат към жените народни представители и от другите парламентарни групи.

“Колкото и да сме различни, и да имаме политически спорове, вярвам, че никой няма да ни откаже сътрудничество по тази тема”, поясни Нинова.

Според нея повечето хора в страната живеят в непрекъснат страх – вкъщи, в работата, в обществото. „Каузата, която сме си избрали, ни отива най-много като жени, като майки, съпруги, баби – срещу агресията и насилието.

Пред нас стои призванието да пазим семейни ценности. Каквото и да си говорим за насилието в училище, в обществото, основното ядро, което остава, е семейството“, каза още Нинова. Тя предложи националната кампания за следващата година да бъде „Смели жени казват: Не на страха!“

Заместник-председателят на ОЖС Мариана Бояджиева посочи, че по време на срещите в страната са постъпили и предложения за законодателни мерки, които да доведат до превенция, закрила и намаляване на насилието върху жени.

„Темата с насилието не се изчерпва само с насилието над жени. Агресията се проявява в различни форми“, подчерта другият зам.-председател на организацията Смиляна Нитова.

В дискусията бяха направени предложения във всеки областен град да има кризисен център, защото цели региони в страната в момента са непокрити със структури за подкрепа.

Председателят на ОЖС Катя Николова благодари на всички съпричастни с кампанията и на организациите по места за активното участие.

Всички присъстващи подкрепиха и предложението й организацията да стане част от Европейското Женско лоби.

Тази информация достига до вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!