Корнелия Нинова към родителите на деца с увреждания: Подкрепяме ви от първия ден, още през юли внесохме Закона за личната помощ

Корнелия Нинова към родителите на деца с увреждания: Подкрепяме ви от първия ден, още през юли внесохме Закона за личната помощ
„Искам да ви насърча да не се отказвате, защото исканията ви са абсолютно основателни и ги подкрепяме от първия ден“.

Това каза председателят на БСП  Корнелия Нинова на пресконференцията на родители на деца с увреждания, на която бяха поканени народни представители. Тя припомни, че през юли ПГ на „БСП за България“ е внесла Закон за личната помощ в Народното събрание.

„Обръщам се към колегите от другите парламентарни групи- когато става въпрос за живота на хората с увреждания и за деца, не бива да се делим на партии и партийни интереси, защото по отношението към тях се оценява- дали едно общество е цивилизовано“, каза още лидерът на левицата. Тя изрази опасението си, че заради забавянето на законите,  може да приключи бюджетната процедура за 2019 г., преди те да бъдат приети.

„Затова трябва да обединим усилията си и да побързаме така, че законите, които касаят проблемите, поставени от майките на децата с увреждания да вървят заедно с предвиждане за финансиране от следващата година. Няма да стане отведнъж, но трябва да го направим стъпка по стъпка, защото иначе би било безсмислено“, категорична бе Корнелия Нинова. Лидерът на левицата се  обърна и към управляващите и ги призова да направят всичко, заедно с опозицията, за да може да има резултат за родителите на децата с увреждания и за самите деца.

Антон Кутев към родителите на деца с увреждания: Вие показахте, че гражданското общество може да свърши реална работа

„За съжаление закъсняваме и възможността да приемем законодателство, което ще бъде финансово необезпечено е много голяма. Заради това искахме да работим няколко дни през лятото, за да избегнем това изоставане, въпреки че ни обвиняваха в популизъм“. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев. Той добави, че родителите на деца с увреждания за първи път са показали, че гражданското общество, макар и със своите ограничени възможности, може да свърши реална работа. „В близките няколко месеца промени в отношението и финансирането на хората с увреждания ще има. Друг е въпросът- дали това ще е достатъчно“, каза още той. Народният представител заяви, че това не е краят на битката, а началото й. „За всички нас тежката битка предстои и това, което мога да гарантирам, е че нашата подкрепа към вас остава“, категоричен бе Антон Кутев.

Доц. Георги Йорданов:  БСП инициира дебат за компенсаторен механизъм за хората с увреждания

„Родител на дете с увреждания каза тук, че разполага с 250 лв. на месец. Тези пари от няколко дни обаче са се редуцирали до 200 лв, защото цената на хляба и основните хранителни продукти се вдигна“. Каза народният представител доц. Георги Йорданов. Той обяви, че  ПГ на „БСП за България“ инициира спешен дебат за компенсаторен механизъм за оцеляване на хората с увреждания, защото цените растат, не чакат никого. „От 1-ви октомври цената на енергоносителите ще се увеличи и тези  200 лв. ще станат 150 лв. и ако обществото не помогне, нищо добро не ни чака“, каза народният представител.

Таско Ерменков: Нека заедно да защитаваме интересите си и да знаем, че страданието обединява

„Попитаха ме, защо протестът на хората с увреждания пред парламента нямаше успех. Няма как да има успех, след като това правителство успешно противопоставя едни хора с увреждания на други“. Каза народният представител Таско Ерменков. Той заяви, че протестът няма как да успее, след като хората се делят на национално представени и национално непредставени. „Струва ми се, че това се прави, за да може някой от втория етаж на МС да потупа някого бащински по главата и да „реши въпроса“. Нека заедно да защитаваме интересите си и да знаем, че страданието обединява“, призова народният представител.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!