Корнелия Нинова към Камарата на строителите: Ние ще ви гарантираме правила и ред. Вие гарантирайте качество. Не ни плашете.

Корнелия Нинова към Камарата на строителите: Ние ще ви гарантираме правила и ред. Вие гарантирайте качество. Не ни плашете.
Абсурдно е за европейска, нормална и правова държава поведението ви.

„Внасяме искане със 79 подписа – независима европейска лаборатория да провери определени участъци на магистрали. Това е действие за връщане на нормалността в държавата. Защото след като Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски внесоха същото искане преди седмица, от Камарата на строителите реагираха абсолютно неадекватно.

Те поискаха оставката на тези депутати и поставиха срок за подаването й до 18 ноември. Заплашиха, че ще блокират парламента и няма да ги допуснат до работа. Това е драстично нарушаване на нормите- и морални, и правни.  Абсурдно е за европейска, нормална и правова държава това поведение.”

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на влизане в АПИ, където заедно със зам.-председатели и депутати от ПГ на „БСП за България” внесе отново искането за независима проверка на магистралите.

„Показателна е втората акция на едрия бизнес в България, след първата, в която застанаха зад Валери Симеонов и заплашиха, че ще изкарат работници срещу майките. Искаме да се върне нормалността, законността и правовия ред и всеки да прави това, за което е избран. Не ни пречете ние да си вършим качествено работата. Не ни плашете.

Работата на бизнеса не е да ограничава конституционните права на народните представители да си вършат работата”, каза пред медиите тя. Нинова беше категорична, че цялата парламентарна група застава зад  Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски и отново иска проверката.

„За Строителната камара искам да кажа, че можем да им гарантираме законност, еднакви правила за всички, никакъв политически натиск, изнудване и рекет , но срещу това искаме- почтеност и качество на работата.

Да строят качествено и да ни оставят ние да си гледаме нашата работа.”- призова Корнелия Нинова.

Тя каза още, че левицата иска проверката да се направи от независима европейска лаборатория, защото от АПИ са обяснили, че са правени вече проверки на качеството на пътищата, но по думите й те са правени само по документи. „Изпраща се от тук документацията и само на базата на нея се правят заключения. Ние искаме експериментално да се вземат ядки от тези места, които сме посочили и да се направи обективен анализ на качеството и изпълнението”, заключи председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!