Корнелия Нинова: Нека хората не губят присъствие на духа, минали сме през много изпитания – и това ще преодолеем

Корнелия Нинова: Нека хората не губят присъствие на духа, минали сме през много изпитания - и това ще преодолеем
Нинова благодари на медиците и отбеляза, че въпреки видимата умора, са много всеотдайни към пациентите

„Много ми се иска скоро да ме изпишат, но лекарите преценяват. На системи съм четвърти ден. Температурата понамаля, но другите симптоми ги имам“. Това каза за състоянието си председателят на БСП Корнелия Нинова в интервю за Агенция „Фокус“. Лидерът на българските социалисти Нинова бе приета в болница в петък след положителен тест за COVID-19.

За хоспитализирането си Нинова обясни: „В петък се почувствах зле. Прилоша ми, втресе ме. Вдигнах температура. Започнах да кашлям. Потърсих лекарска консултация. Направиха ми тест и той излезе положителен и лекарите прецениха, че при тези симптоми трябва да ме хоспитализират“.

Корнелия Нинова изрази благодарност към целия медицински персонал, като отбеляза, че въпреки видимата умора, са много всеотдайни към пациентите.

На въпрос какво би казала на хората като човек, който боледува от коронавирус, Нинова отговори: „Да не губят присъствие на духа, да слушат лекарите, да бъдат дисциплинирани, каквото им кажат да го изпълняват. Знам, че ще се справим и с това. Минали сме през много изпитания – и това ще преодолеем. Просто да имат вяра и кураж.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!