Корнелия Нинова: Не са приемани предложения за промяна в Устава на БСП за избор на председател

Корнелия Нинова: Не са приемани предложения за промяна в Устава на БСП за избор на председател

„Не са приемани предложения за влизане в дневния ред на Конгреса на точка за промяна в Устава за избор на председател. 25 членове на Националния съвет внесоха своите идеи за промяна в Устава в НС.

Тези идеи не са гласувани днес и не са включени в дневния ред на Конгреса“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите по време на заседанието на НС на БСП.

Тя заяви, че е бил приет политически доклад- оценка за европейските избори и за подготовката за местните избори. „Бяха направени много предложения, изказаха се много различни мнения по доклада за евроизборите. Приехме го и възложихме на една комисия от 17 души да го допълни с внесените предложения и допълнения и да го внесем на Конгреса“, каза тя. Нинова заяви, че е бил приет доклад на Комисията по идейно и програмно развитие как „Визия за Европа“ е била реализирана в кампанията. „Имаше много предложения и създадохме комисия, която да ги отрази и ще допълни доклада“, поясни тя.

„Нищо не се е променило от предварително начертания дневен ред и за Конгреса, и за днес“, категорична бе тя.

На въпрос за избора на Петър Витанов за председател на Делегацията на българските социалисти в ЕП, Нинова заяви, че няма политическо решение кой да е председател, а това решение е било взето с тайно гласуване от самите евродепутати от БСП. „Нека уважаваме демократичния им избор“, коментира Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!