Корнелия Нинова: Нов модел на здравеопазване, изработен в национално съгласие

Искаме специалисти, експерти и обществото да участват в решаването на проблемите

„Общински и държавни болници фалират, хора нямат достъп до здравеопазване, умират. Частни болници никнат в дворовете на общинските и държавните. Потвърди го и главният прокурор. Проблемът е ясен.

Ние предлагаме две стъпки – краткосрочни мерки, сега и веднага, и дългосрочни.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ. Тя обясни, че краткосрочната мярка е да се наложи временно забрана да се издават лицензи на нови частни болници.

„Защото, докато прокуратурата проверява, ще минат години и през това време ще изникнат нови частни болници в дворовете на държавните”, мотивира се Нинова. Втората мярка е да се пререгистрират държавните и общински болници от търговски дружества в лечебни заведения.

„Нека да се промени и Наказателният кодекс заради реекспорта на лекарствата. В новия рамков договор нека се преизчисли и стойността на пътеките”, каза лидерът на опозицията.

„Здравеопазването е тема, която иска национално съгласие. Нека съберем специалисти, експерти политици, да сложим проблемите на масата. Нека да сложим и срок, да бъде до края на март месец. Нека постигнем някакво съгласие, да има и обществно обсъждане, и догодина, да го заложим в бюджета за 2019-та”, призова Нинова.

„Като казах – моля без политическа ревност, коя партия първа го е предложила, коя партия е по-права, отговорът на ГЕРБ бе: БСП лъжат. Кажете ми как се прави така политика.

Това е толкова ниско равнище на разговор. Има сфери, които изискват национално съгласие, колкото и да сме различни,колкото и да се нападаме. Това са образование, здравеопазване и демографска криза”, посочи председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!