Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена

Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена
Внесохме преди месец исканията на протестиращите. Господа управляващи, гласувайте ги

Искаме да поздравим майките на деца с увреждания за това, че 26 дни  не отстъпиха от най-милото си – детето си. Искаме да поздравим хората, които ги подкрепиха. Голямата им победа не е само оставката на Валери Симеонов, тя е щрих в една по-голяма картина.

Голямата победа е събудената гражданска енергия. Преди две години това би било невъзможно.  Хората се страхуваха да имат различно мнение. Имаше апатия, че нищо не може да се промени. Голямата победа е, че чувството за справедливост надделя над страха и апатията. Затова те заслужават нашето уважение и уважението на цялата страна.

Що се отнася до оставката на Валери Симеонов- тя беше задължителна, но е закъсняла, подадена под натиск и неискрена. Той заяви, че я подава за да осигури спокойствие на правителството, да не тежи като воденичен камък и  заради медийна атака, а не заради осъзната вина.

Смятаме, че тази оставка няма да промени нищо, защото протестите вече са различни, ситуацията е различна. И днес, хора от много градове в страната протестират за по-високи доходи, срещу корупцията, за по-добри пътища, за по-ниски данъци, за справедливост.

Тази оставка няма как да промени нещата, тъй като управляващите не искат да променят политиките. Протестите вече не са само за една или друга личност. Те са за провежданите политики, а видимо управляващите не искат да ги променят.  Ние се обръщаме към тях:

Част от исканията на протестиращите, уважаеми управляващи, ги имате на бюрата си от преди месец. ПГ на „БСП за България“ ги внесе като закони, като  например-Алтернативния ни бюджет. Един път ги отхвърлихте, помислете си преди да гласувате втори път след една седмица, на второ четене.

Нашето поведение – продължаваме да бъдем изразители и вносители на част от исканията на протестите, които не само сме внесли в парламента, но ще ги отстояваме, защото те са аргументирани, разумни , подкрепени с числа и най-вече- възможни.

Продължаваме в този дух, да представляваме тези искания там, където е мястото за тяхното решение – в българския парламент. Що се отнася до това- дали ще се регистрираме за кворум, решението ще вземем в понеделник на заседание на ИБ на БСП и на ръководството на ПГ на „БСП за България“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!