Корнелия Нинова: Откъде Менда Стоянова е запозната с доказателствата по делото на Манол Генов и влияе ли тя на изхода на разследването?

Корнелия Нинова: Откъде Менда Стоянова е запозната с доказателствата по делото на Манол Генов и влияе ли тя на изхода на разследването?
За пореден път представител на ГЕРБ издава присъди, вместо съда

„За пореден път представител на ГЕРБ издава присъди, вместо съда. Г-жа Менда Стоянова заяви, че скоро ще бъде доказано купуване на гласове от депутата Манол Генов.

Питаме – откъде г-жа Стоянова е запозната с доказателствата по делото и влияе ли тя на изхода на разследването?“

Това заявява председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя припомни, че в правова държава това е престъпление.

„Не се изненадваме, защото това е моделът ГЕРБ. Той се изразяваше в осъждане на български лекари от трибуната на НС от г-н Цветанов. Те се оказаха невинни“, подчерта тя. По нейните думи България с парите на данъкоплатците изплаща хиляди левове заради ГЕРБ, след като сме осъдени в Страсбург.

„По същия начин беше заклеймяван кметът на Асеновград Емил Караиванов. Днес всички обвинения към него са снети, но никой от ГЕРБ не понесе отговорност за очерняне името му без съд и присъда.

В същото време депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, със свален имунитет и повдигнато обвинение, който е в основата на „Кумгейт“ в Хасково, е защитаван и възхваляван от депутатите на ГЕРБ, които отказаха да го освободят от НС.

Кметът на Хасково си е на поста. Ето от този модел ГЕРБ искаме да се освободим. Всички техни заподозрени и обвиняеми са чисти и невинни“, каза още Нинова.

Според нея всеки, който се осмели да критикува властта, е осъждан предварително, без съд и присъда. “

Това е пълно унищожаване на правовата държава, заличаване на институциите и налагане на модела – една партия-една държава“, заяви председателят на БСП.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!