Корнелия Нинова подкрепи тютюнопроизводители срещу готвени промени на правителството

Корнелия Нинова подкрепи тютюнопроизводители срещу готвени промени на правителството
Промените ще ударят по най-бедните

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна в Гоце Делчев с протестиращи тютюнопроизводители от Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и Гоце Делчев.

Те поставиха въпроса за готвеното от правителството увеличение от 340 на 560 лв. за самоосигуряващите се тютюнопроизводители. „От тютюна не можеш да станеш богат. Ние едва си издържаме семействата.

Това е невъзможно увеличение за нас”, заявиха хората. Нинова ги увери, че “БСП за България”, както и миналата година, няма да подкрепи това предложение на правителството. “Цялата им данъчна и осигурителна политика е удар върху най-бедните и слабите. Въвеждат данък върху старите коли.

Кой ще го плаща – най бедните хора, които не могат да си позволят нова кола. Натоварват вас с нови осигуровки – пак бедните.

Докато бях депутат от Благоевград, знаете че бях с вас по нивите, на мнозина от вас съм била в домовете, познавам семействата ви и знам с какъв къртовски труд си изкарвате прехраната”, заяви Нинова. Тютюнопроизводителите се оплакаха от фирмите, които им извиват ръцете и изкупуват тютюна на ниски цени. Отгоре на това не го плащат. “Има неизплатен тютюн от 2016 г. Правителството не се интересува как живеем.

Години наред правителствата на Борисов провеждат политика на унищожаване на този сектор, който е печеливш за България. От него не само влизат над милиард в бюджета, но се издържат семействата на стотици хора”, споделиха още присъстващите.

От своя страна Нинова отговори, че никога няма да приеме политика, с която се убива нещо добро за хората и държавата, “а вие сте принудени да напускате страната и да ходите да берете тютюн в Гърция”, заяви Нинова. Тя пое ангажимент проблемите на тютюнопроизводителите да бъдат поставени за решаване от трибуната на парламента.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!