Корнелия Нинова: Проблемът с ЧЕЗ се задълбочава, КСНС да се произнесе

Корнелия Нинова: Проблемът с ЧЕЗ се задълбочава, КСНС да се произнесе
Нормално е президентът да е притеснен, защото става въпрос за правата на почти 3 млн. български граждани и националната сигурност

„Всеки ден излиза информация и факти, които опровергават твърденията на правителството по сделката с ЧЕЗ. От Чехия опровергават това, което казва българското правителство.

Проблемът се задълбочава и не се вижда скорошното му решение“. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова при посещението си в Брегово.

Тя добави, че е нормално президентът да е притеснен, защото става въпрос за правата на почти 3 млн. български граждани и  националната сигурност. „Приветствам президента за решението му да свика КСНС.

Много правилна и навременна стъпка”, каза още Нинова. По думите й на него отново БСП ще изрази позицията си държавата, на пазарен принцип, да се конкурира и да изкупи дела на ЧЕЗ, а не да си партнира с фирми.

Лидерът на БСП добави, че вече много граждани са се включили в подписката, инициирана от левицата, с която се иска разваляне на сделката за ЧЕЗ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!