Корнелия Нинова: На разговори отиваме с шест имена за кандидат-президентска двойка

Корнелия Нинова: На разговори отиваме с шест имена за кандидат-президентска двойка

Корнелия Нинова: Първите разговори започват днес. Свиквам Съвет на коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

„Изпълнителното бюро разгледа номинациите на БСП. Имената за кандидат-президентска двойка, с които ще отидем на разговори, са: Илияна Йотова, Янаки Стоилов, проф. Румен Гечев, Михаил Миков, Мая Манолова и ген. Румен Радев, като непартийна кандидатура“.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

„Аз имам най-много номинации, но няма да се кандидатирам за президент на републиката“, категорична е тя. Нинова обясни, че споменатите имена са получили най-много номинации от партийната листа.

Тя посочи и имена, които не са членове на БСП, но са издигнати за кандидати от конференциите и са с най-голяма подкрепа. „Първите разговори започват днес. Свиквам Съвет на коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“, каза още председателят на БСП.

Нинова припомни, че е направено допитване в партията, проведени са разговори с партньорите в коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, с АБВ и „Движение 21“.

„Стигнахме до принципно съгласие, че можем да говорим за обща лява кандидатура“, посочи тя.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!