Корнелия Нинова: Сигурна съм в победата

Корнелия Нинова: Сигурна съм в победата
Корнелия Нинова: Видях много енергия, много желание за промяна

„Сигурна съм в победата. За мен победа е да бъдем първа политическа сила и не изчислявам победата в проценти. Имам три плана и три екипа, с които знаем какво трябва да правим от 27-ми нататък.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова телевизия. Тя бе категорична, че не прави план за загуба.

„Няма да загубим изборите. Сигурна съм заради това, което видях в България- много енергия, много желание за промяна, много очакване към нас. Имах усещане за втора серия на кампанията на Румен Радев”, обясни председателят на БСП.

Ако стане министър-председател Корнелия Нинова има намерение да предприеме няколко бързи мерки:  „Ще отменя постановление 208 за заселване на бежанци в български общини. Ако не е приключила концесията на Летище София, ще я прекратя, защото се предава стратегически обект на турска фирма.

Ще оттегля жалбата на МС срещу увеличението на винетките. За увеличението на доходите е необходимо време, но по този начин хората веднага ще почувстват облекчение в семейния бюджет.Ще призова президента Радев за КСНС, където да се опитаме да постигнем национано съгласие за суверенитета на България и заплахата от Турция.

Ще внеса Закона за общинските и държавни предприятия и ще изтегля оттам политически квоти и назначения. Внасям и Закона за храните, за да помогнем на българските производители. Внасяме нов Закон за предучилищно и училищно образование. ”

Лидерът на БСП поясни, че има екип, който работи за установяване на реалното финансово състояние на държавата. „Бих потърсила резерви в бюджета,  за да може държавата да се включи в преговорите на равни условия с частните инвеститори за изкупуване на активите на ЧЕЗ, за да има държавана политика в областта на енергетиката и да се подпомогнат хората.”- обясни Корнелия Нинова.

Бюджетът на страната ни и подготовката на българското  председателството на ЕС- също ще са сред важните теми, открои приоритетите си председателят на БСП. „Пари в бюджета има  да се изпълни поръчката за оборудването, обувките, дрехите на служителите в МВР. Очакваме от тях много за справяне с престъпността.“ – допълни Нинова.

Тя очаква от екипа си преизчисляването на пенсиите, за да получат хората още през 2018г увеличението.

„В дългосрочен план екипът ми работи за няколко неща- изпълнение на икономическата ни програма за подпомагане на малкия и среден бизнес чрез Българската банка за развитие , Българската агенция за експортно застраховане и Националния гаранционен фонд; проект на готовност на частните инвеститори и общините, заедно с държавата, за разработване на фонд Индустрия; план за преодоляване на демографската катастрофа и всички мерки за задържане на младите в България и връщане на онези, които са в чужбина. Каквото е обещано, ще се изпълни“- отсече лидерът на БСП.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!