Корнелия Нинова: Трябва да спрем управлението на ГЕРБ, иначе ще си загубим държавата

Корнелия Нинова: Трябва да спрем управлението на ГЕРБ, иначе ще си загубим държавата

Членовете на БСП са важните, те ще решават по ключовите въпроси

„Опозиция на ГЕРБ до свалянето на кабинета на Бойко Борисов, който е вреден за държавата. Никакви преговори, никакви разговори и на централно ниво, и по места. Трябва да спрем това управление, иначе ще си изгубим държавата”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред препълнената зала на читалището в Благоевград с членове и симпатизанти на левицата.

Тя се позова на изследване, според което 25 % от хората в България харесват правителството си, а 67 % не го харесват. „Тези 67 % българи имат нужда от своето политическо представителство, което да е алтернатива на ГЕРБ. Няма кой да даде друга политика, освен БСП”, категорична бе Нинова.

Тя допълни, че БСП ще е опозиция не просто на всяка цена, а ще посочва къде управляващите грешат, крадат, разрушават и ще предлага своите различни политики. Като пример тя даде готвените от левицата законопроекти в защита и развитие на държавната собственост, както и подкрепа за дребните земеделски производители. „В България 10% от собствеността е държавна.

Каквото можа се разграби в прехода, но поне тези 10 да ги запазим и да ги увеличаваме. 2020 г. свършват европейските пари. Цялата икономика в момента се крепи на тях и на обществени поръчки, ние нямаме собствена икономика. Не започнем ли отсега, 2020 г. просто няма да ни има на картата”, каза още Нинова. По думите й ролята на лявата, социалистическата партия, е да се прави политики за връщане на държавата в икономиката и за създаване на производство, за да има ресурс за социална политика. „Каним на разговори всички опозиционни партии в общ опозиционен фронт срещу ГЕРБ”, добави председателят на БСП.

Членовете на БСП са важните, те ще решават по ключовите въпроси

Нинова представи промените, които предстоят вътре в партията. По думите й още на следващия пленум тя ще предложи друго съотношение на субсидията между центъра и по места. Отново пленумът ще реши за провеждането на вътрешнопартийно допитване за президентските избори. „Беше грешка досега да взимаме решения вместо вас и те невинаги съвпадаха с мнението ви. Вие сте важните в партията и вие ще взимате решенията. Да се чуе вашият глас как отиваме на президентски избори”, каза още Нинова. Тя бе категорична, че нито предконгресно, нито следконгресно са водени разговори с която и да е политическа сила за коалиция за президентска кампания. „Не приемаме позицията на АБВ, които с размахване на пръст, с менторски тон ни казват да се присъединяваме към тях – това не е отношение между взаимно уважаващи се партии. Готови сме да разговаряме с всички леви партии, с всички леви хора, но от позицията на взаимно уважение, равнопоставеност и зачитане на мнението ни”, заключи Корнелия Нинова.

Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!