Корнелия Нинова: Тук сме, за да подкрепим президента, Конституцията и върховенството на закона

Нинова: Ще покажем пълнота и единност на държавна политика и местна кампания, ще излъчим убедителна алтернатива

Пред президентството сме, за да защитим Конституцията и върховенството на закона.

Срещу президента Радев се води война от първия ден от неговото избиране. Управляващото мнозинство – ГЕРБ и Обединени патриоти я водят на няколко фронта вече от 3 години – в парламента- от парламентарната трибуна, в изпълнителната власт – г-н Борисов като премиер и Министерският съвет.

Срещу Радев се води компроматна война. Управляващите от първия ден до днес не приемат, че може да има институция, която да мисли различно от тях, която да има други ценности, да се бори за други неща.

Днешният акт е безпрецедентно действие за президентската институция и държавата ни изобщо. От БСП не приемаме тази показност и зрелищност, с които се нахлува в президентската институция. Ако има съмнения за извършени закононарушения от страна на администрацията, то нека те се разследват. Ние уважаваме върховенството на закона, но не по този начин.

Затова сме тук, пред президентството, с цялата парламентарна група и  младежите от партията, за да заявим категорично: Вярваме в почтеността на Румен Радев, вярваме в неговото достойнство, искаме да се спазват Конституцията и върховенството на закона. Да си пазим институциите като темелите на българската държава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!