Корнелия Нинова: Цветанов си отива, моделът остава

Корнелия Нинова: Цветанов си отива, моделът остава
Борисов каза, че е създал партията си, за да бори корупцията, но след десет години корупцията пребори партията му

„Цветанов си отива, моделът остава. Няма как Борисов да реши проблема с апартаментгейт, защото той е следствие, а не е причина. Проблемът е в изградения модел на управление през тези десет години”, това заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на „Позитано” 20.

По думите ѝ това е модел, в който всички правителства и мнозинства на Борисов приемат лобистки закони в интерес на определени олигарси, които след това им се отблагодаряват. Тя показа списък с доказателства за 26 лобистки закони, които от БСП са изготвили по време на правителстово „Борисов 2” и съобщи, че в следващите дни ще представят такава разработка и за „Борисов 3”.

„Ще видите, за краткото време на съществуването на това правителство, колко лобистки закони са приети, в чий интерес и за какви пари. Затова казвам, че това е модел”, коментира Нинова. Тя изрази мнение, че втората характеристика на този модел е политическият рекет върху бизнеса – дали за да го откраднеш, или да ти плати в апартаменти. „Моделът е политическият рекет.

Ето защо дори Цветанов да си иде – ще дойде друг Цветанов, но моделът остава ”, категорична бе Нинова. Тя припомни още, че от първите случаи на апартаменти на Цветанов не е последвало нищо, от апартамента на Горанов, „Суджукгейт”, оградата и „Хасковогейт” и всичко останало, което от БСП са показвали пред обществото – също нищо.

Нинова коментира още, че Борисов реже една глава, идва друг човек, а моделът продължава- самият Борисов е главата на този модел. „Борисов каза, че е създал партията си, за да бори корупцията, но след десет години корупцията пребори партията му. Единственият демократичен начин този модел да бъде променен е предсрочни избори”, заключи Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!