Корнелия Нинова ще говори за предизвикателствата пред съвременните лидери в Ню Йорк

Корнелия Нинова ще говори за предизвикателствата пред съвременните лидери в Ню Йорк
Заседанието на Социалистическия интернационал започна със среща на президиума в Ню Йорк

В него участие взе председателят на БСП Корнелия Нинова, която е и вицепрезидент на световната организация.

Основните теми на срещата днес бяха борбата с бедността, защитата на човешките права, мястото на жените и равенството на половете. Утрешното заседание на форума, който се провежда в централата на ООН, ще бъде открито от Антонио Гутериш, генерален секретар на ООН.

На него ще бъдат обсъдени конфликтите в Близкия изток, проблемите с миграцията и бежанците. Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще говори за предизвикателствата пред съвременните лидери и за политилите за промяна.

В заседанието участват държавни и партийни лидери от цял свят – Австрия, Белгия, Финландия, Чили, Израел, Мексико, Бразилия, Турция, Молдова, Венецуела, Русия, Палестина и др., с които Нинова ще проведе двустранни срещи.

Социалистическият интернационал е световна организация, състояща се от социалдемократически, социалистически и работнически партии.

Понастоящем тя обхваща 153 политически партии и организации от над 100 държави от всички континенти.

В момента 53 партии от Интернационала оглавяват правителства. Социалистическият интернационал има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защитата на човешките права.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!