Корнелия Нинова: Ще опитаме да дадем друг облик и морал на политическата класа

Корнелия Нинова: Ще опитаме да дадем друг облик и морал на политическата класа
Корнелия Нинова: Ще изваждаме и показваме всички злоупотреби с власт

„Поискахме промяна. Не успяхме да убедим хората на 100%, че ние сме тази партия, която ще я донесе, но това не ни спира. Продължаваме със своята алтернатива в парламента- да докажем, че сме промяната.

Няма да бъдем опозиция на всяка цена, но няма да сме и консенсусна опозиция. Ще показваме и изваждаме всички злоупотреби с власт, с обществени поръчки, кражби и далавери на управляващите, които ощетяват обществото.

Ще сигнализираме за това прокуратура и съд. И всичко, което сме обещали в предизборната кампания, ще го изпълняваме, като законодателна програма.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНР.

Внесохме вече предложение за преизчисляване на пенсиите

Корнелия Нинова акцентира, че днес от ПГ „БСП за България” са внесли предложение за преизчисляване на пенсиите от 1.07.2017 г. „Това ще струва 400 милиона на бюджета до края на годината. Показали сме откъде да се вземат парите – от излишъка, който е над милиард лева.

Направили сме и обосновка на закона. Управляващото мнозинство, което се очертава, отстъпи от предизборните си обещания за 300 лева минимална пенсия. Сега ще има може би 200 лв., но другите пенсионери, които не са на минимална пенсия, няма да получат никакво увеличение”, каза Нинова. „Ще опитаме да дадем друг облик и морал на политическата класа. Ето, на фона на общото обедняване, ние внесохме предложение за замразяване на заплатите на депутатите. Това не е популизъм, а съпричастност към хората”, каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова открои  и друг приоритет- Закон за храните, с който се защитава българското производство, земеделие и стоки. В него е заложено в големите търговски вериги да се продава определен процент наши стоки. Като следващ пример, тя посоча Закона за държавните и общинските предприятия, в който БСП предлага да се прекратят политическите назначения в бордовете.

„Социалните ни закони- що се отнася до първокласници, начало на учебната година, енергийни помощи, целият този пакет социални мерки за компенсация на доходите- също е подготвен”, каза Нинова. Тя припомни, че вчера социалистите внесоха предложение за създаване на анкетна комисия, която да изследва всички случаи на нелоялни работодатели за неплатени заплати, осигуровки.

Бъдещата коалиция няма да изпълни предизборните си обещания

Корнелия Нинова е скептична за бъдещето на управляващата коалиция: „Програмата им е компромисна. Много отстъпления и от двете страни. Това е лъжа спрямо хората, които ги подкрепиха.

ГЕРБ отстъпиха от ангажимента за подпомагане на  двойките, нуждаещи се от Ин витро процедури, а ПФ -от  преизчисляването на пенсиите. Интересно ми е как ще гласуват патриотите, ако ГЕРБ предложат 100% мажоритарен вот. Няма да изпълняват предизборните си обещания и това ще нагнети напрежение, което ще ги свали предсрочно.”
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!