Корнелия Нинова: Ще отстояваме исканията на пенсионерите

Корнелия Нинова: Ще отстояваме исканията на пенсионерите
„Ще представим в залата на парламента исканията на пенсионерите, ще ги отстояваме и ще ги гласуваме“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в НС след среща с представители на протестиращи  пенсионерски организации.

Тя подчерта, че парламентът гледа бюджета на ДОО, който засяга размера на минималната пенсия и преизчисляването на всички пенсии.

Председателят на БСП каза, че пенсионерите са събрали над 30 хил. подписа от цялата страна с искане за преизчисляване на всички пенсии, което БСП е внесла в деловодството на НС.

„В нашия Алтернативен бюджет направихме предложение за преизчисляване на всички пенсии със средния осигурителен доход от 2013г., правим го за поредна година“, заяви тя и припомни, че левицата е единствената партия, която през 2008г. реално, при управление,  е преизчислила всички пенсии.

По думите й в момента това е изключително наложително. „Размерът на пенсиите страшно много изостава от цените, които се вдигнаха в последните месеци. Държим на преизчисляване на пенсиите на всички пенсионери, като сме посочили и източника на средствата –  увеличението на максималния осигурителен доход“, заяви Нинова.

Ген. Васил  Върбанов: Само БСП откликна на нашите искания

„Бяхме поканили всички парламентарни групи, но единствено ПГ на „БСП за България откликна на нашите искания и внасят нашите предложения“, заяви председателят на Инициативния комитет за петицията и декларацията за преизчисление на пенсиите, внесени в НС ген. Васил  Върбанов. „За пръв път се обединихме  с останалите пенсионерски организации, за да не считат, че като ни разделят,  ще ни владеят“- каза Върбанов

Димитър Кисимов: Със сегашния размер на пенсиите живеем жалко

„Със сегашния размер на пенсиите живеем жалко, особено при увеличението на всички разходи в един дом. Няма как да оцелеем“, заяви Димитър Кисимов, представител на Българска асоциация на пенсионерите. „Чувстваме се забравени от държавата си, която сме изградили и сме дали всичко за нея“, каза още той.

Валентина Николова:  Искаме достойни пенсии за нормален живот

„Искаме достойни пенсии за нормален живот“, заяви Валентина Николова, председател на Съюз на пенсионерите 2004, с над 85 хил. члена в цялата страна. „Протестираме в цялата страна в защита на нашите интереси. Призовавам всички пенсионерски организации, заедно, да продължим да се борим за преизчисляване на пенсиите и увеличаване на минималните пенсии“, каза още тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!