Корнелия сензационно в ефир: Кабинетът „Герджиков“ е на ГЕРБ! Лидерът на БСП обясни как ни вредят санкциите срещу Русия

Корнелия сензационно в ефир: Кабинетът "Герджиков" е на ГЕРБ! Лидерът на БСП обясни как ни вредят санкциите срещу Русия
Корнелия: Независимо дали сме първи или втори, БСП ще опита да направи правителство. Имаме задача да спечелим изборите с повече разлика, както и да спазим проучването, което сме обещали – кои партии са влезли в парламента и с коя да влезем в правителство.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова за Нова телевизия. „Не мога сега да отговоря с кого ще се коалицира БСП, защото не знам кои партии ще влезят в парламента. Ето – едни казват, че Реформаторите ще влязат, други го оспорват. Ще питам по най-важните въпроси всеки член какво мисли.

Това е промяна, която ще спазя задължително“, каза тя. Нинова заяви, че основните неща, които ще направи БСП, ако е на власт, е да работи за спиране на санкциите срещу Русия. „Санкциите забраняват стокообмен с Русия – от това страдат производителите на месо, козметика, плодове и зеленчуци и т.н.

Защо българските земеделци не получиха и цент обезщетение, а на други евространи им се изплати всичко“, добави лидерът на БСП. „Последно с Румен Радев се чухме за 3 март и се поздравихме.

Той беше в София, а аз – на Шипка. Между нас има голямо уважение. С Герджиков съм била 3 месеца всеки ден, организиран човек е и има моето уважение. С Йотова също съм в нормално отношения – чухме се за 3 март“, допълни тя.

Нинова изтъкна, че кабинетът на Герджиков е на ГЕРБ и почти всички министри сега са на Бойко Борисов. Като първи в списъка бяха цитирани вицепремиерът и министър на еврофондовете Малина Крумова , финансовият министър Кирил Ананиев, заместничката му, социалният министър и вицепремиер Гълъб Донев.

След което Нинова заключи:“Срещу всички тези министри от ГЕРБ има един на БСП – Деница Златева“, уточни тя.  Тя разкри, че срещу някои министри и назначения е имало възражения от социалистите по време на един от последните пленуми. На което тя отговорила: „Колеги, кой ви е казал, че участваме в това правителство?!“ И след уточнението й претенциите спрели.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!