Красимир Янков: България се управлява от Борисов. Останалите са на порциона му

Красимир Янков: България се управлява от Борисов. Останалите са на порциона му

Вече се пропуква образът на премиера във всички сфери: сигурност, здравеопазване, национални приоритети. „Премиерът абдикира от сектор сигурност в началото на този мандат“, категоричен бе Красимир Янков

„Ако левицата стане управляваща, държавата няма да се управлява от един-единствен човек“. Това заяви Красимир Янков, народен представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на Изпълнителното бюро по „Канал 3”. Той подчрта, че България се управлява от Борисов. Останалите са на порциона му.

Янков каза също, че левицата се модернизира като съвременна партия от 21 век. Според него разликата между БСП и ГЕРБ е именно във факта, че сега страната се управлява от един човек. „В момента управлява Бойко Борисов – всички други се съобразяват, защото са на порцион от правителството“, коментира социалистът.

Според него вече се пропуква образът на премиера във всички сфери: сигурност, здравеопазване, национални приоритети. „Премиерът абдикира от сектор сигурност в началото на този мандат“, категоричен бе Красимир Янков. Според него Борисов е избягал от отговорност, след като е обявил, че Народното събрание осъществява контрол над сектор сигурност, чрез парламентарните комисии.

Той обясни какви хора отговарят за сигурността в държавата ни. „Министърът на МВР е социоложка, а министър на отбраната е земеделец“, припомни народният представител.

Според него първи приоритет на МВР трябва да е превенцията и противодействието на битовата престъпност. „А министър Бъчварова чак сега се сети, че ще го извежда като приоритет“, каза Янков.

По повод санкциите срещу Русия, Красимир Янков обясни позицията на левицата. „БСП са патриоти и отстояват българския интерес. Социалистите са против санкциите срещу Русия от страна на ЕС.

Ако трябва да се обединим всички политически партии, да се обединим да отпаднат санкциите срещу Русия“, посочи социалистът. Неговото мнение е, че в ЕС все повече се осъзнават икономическите загуби от наложените санкции.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!