Красимир Янков по въпросът за подслушванията

Красимир Янков по въпросът за подслушваният


Красимир Янков коментира ситуацията в парламента по случай за прилагането на специални разузнавателни средства!

В дебата се включиха и главният прокурор на България – Сотир Цацаров, Бойко Рашков – председателят на бюрото за прилагане на специални разузнавателни средства, председателят на ДАНС Димитър Георгиев и председателят на държавна агенция технически операции Цветан Китов, за прилагането на специални разузнавателни средства !

В телевизия Евроком Красимир Янков поясни, че в дебата участват всички страни и заявителите на тези средства и тези, които ги прилагат както и тези, които контролират процеса накратко в дебата се включиха всички страни ! Бойко Рашков заявява, че броят на СРСТАТА е по-малък от предходни години ! Янков изтъква че 2/3 от СРСетата се отказват, а в съда са пригодни 1/3 от одобрените сересета !
Става дума за много непрофесионално и необучени служители ! Янков казва от МВР, че има разбиране за проблемът, но няма достатъчно средства за кадрите да бъдат обучени !
Службите не потвърждават, но не отричат, че има нерегламентирано подслушване и не само и действия !

Акцентът върху, който ни обърна внимание Красимир Янков от БСП е, че под един процент от всички искания за СРСЕТА е за разработки за съмнения за корупция !
Интересен факт, който правителството, МВР и Прокуратурата някак си неглижират !

Създава се специализиран орган за борба с корупцията, а в същото време службите до сега отчитат пълна незаинтересованост от такава борба ! Янков заявява, че създаването на този орган е един вид отчитане на дейност пред Европейската комисия и едва ли не хвърляне на прах в очите на хората, че видите ли има такава реална борба ! Не се посочват конкретни мерки за решаването на тези проблеми и отговорността остава в рамките на изпълнителната власт, а не на законодателната !

Вижте цялото видео ТУК !

Тази информация достига до вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!