Красимир Янков: ГЕРБ създават нова вълна от млади българи за чужбина

Красимир Янков: ГЕРБ създават нова вълна от млади българи за чужбина


Красимир Янков:
Бойко Борисов обикаля българските общности в чужбина и обяснява как ще създаде условие мигрантите да се върнат в България, а с този закон създавате нова вълна от млади българи да потърсят нормален жизнен стандарт на други трудови пазари.
Това заяви при обсъждането на промените в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност в Народното събрание Красимир Янков.

Според депутата от БСП, така направените промени и сега действащата рамка на закона запазват правото на работодателите да замразят заплатите и да си осигуряват работна ръка от държави с по нисък стандарт на живот от Европейските критерии и стандарти.
Гласувам против този закон, защото той нарушава правото на българските труженици да отстояват правата си в своята родина, каза още Янков.

Според него икономиката трябва да се развива именно за повишаване на стандарта на живот на хората, полагащи наемен труд, а не да се прави законодателство, обслужващо само определени корпоративни интереси.
Източник: m.offnews.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!