Красимир Янков: Каква нова изненада ни готви ГЕРБ

 Красимир Янков: Каква нова изненада ни готви ГЕРБ


Красимир Янков от БСП !
Какво е основното задължение на управляващите политици?
Да стоят “на светло”!
Делата им да са достъпни за обществен контрол!
Една от формите за пряк контрол е чрез нас народните избранници в петъчните заседания на парламента.

В този парламентарен контрол, ние задаваме въпроси към министрите по теми и проблеми, които основно касаят избирателните ни райони и хората очакват конкретни отговори, директно от отговорните за ресора.

Каква нова изненада ни готви ГЕРБ, чрез мнозинството си в парламента, за да заглуши “питанията”
на опозицията?
Подготвя прекратяване на радио излъчването на петъчният парламентарен контрол по програма “Хоризонт” на Българското национално радио и възнамерява да ги прехвърли в програмата на “Христо Ботев”.

Според изискването, нужно е да се осигури 100% покритие на територията на цялата страна, а такова реално има само програма “Хоризонт” на БНР.

По този начин ще се наруши основно право на българският избирател да бъде информиран.
Вече има утвърдена традиция и аудиторията свързва излъчванията на парламентарният контрол с програма “Хоризонт” на БНР, която е информационен лидер.

Програма “Христо Ботев” е културно-образователна и вероятно политически панел ще наруши изградения облик и ще отблъсне профилираната аудитория. За реалното намерение за тази смяна се информирах от казаното в интервю на директора на програма “Хр. Ботев” на БНР, Кирил Калев.

Вероятно ще се направи опит промяната да се представи, като предложение на ръководството на БНР, но тя ще обслужи единствено правителството.

Това разбира се, трябва да бъде утвърдено с решение на Народното събрание, но наличното мнозинство и все по агресивната политика на ГЕРБ за контрол върху медиите, налага у мен мнението, че и този замисъл ще стане факт, ако няма съответна реакция както от нас, представителите на опозицията, но и на цялата общественост.

Това обяви в социалните мрежи депутат от БСП Красимир Янков!

Ние от Булпресс публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!