Кремъл е прекратил всякакви контакти с Порошенко след диверсията в Крим

Кремъл е прекратил всякакви контакти с Порошенко след диверсията в Крим

Президентът на Украйна Петро Порошенко не е имал никакви контакти с руския президент Владимир Путин от 7 август, когато бяха разкрити опитите за диверсия в Крим, съобщиха от администрацията на украинския президент, пише „Взгляд“ в петък (26 август).

„След отправените от страна на Русия неоснователни обвинения по адрес на Украйна в провеждането на предполагаема диверсионна операция в окупирания Крим, не е имало официални разговори между президентите на Украйна и Русия Петро Порошенко и Владимир Путин.

Също от 7 август 2016 г. не са провеждани официални контакти по линия на администрациите на двамата президенти“, се казва в изявление на администрацията на украинския президент, цитирано от „Апостроф“.

На 11 август президентът на Украйна Петро Порошенко поръча на министерството на външните работи да му уреди разговор с руския държавен глава.

Самият Путин заяви непосредствено след предотвратените от руската ФСБ терористични атаки в Крим, че при тези условия срещите в „нормандския формат“ стават безсмислени.

Във вторник стана ясно, че лидерите на Русия, Франция и Германия са се договорили да се срещнат и да обсъдят обстановката в Украйна в отсъствието на Порошенко.
Източник: Руски дневник

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!