От Кремъл разкриха подробности за разговора на Путин с Раул Кастро

От Кремъл разкриха подробности за разговора на Путин с Раул Кастро
Владимир Путин се обади на кубинския президент Раул Кастро и изрази дълбоки съболезнования от свое име и от името на целия народ на Русия, съобщи сайтът на Кремъл, цитиран от РИА Новости.

В събота руският президент изпрати телеграма на Хавана, в която заяви, че името на покойния кубински лидер е символ на цяла епоха.

По телефона с Раул Кастро Путин отбелязал, че Фидел е “ярък политически деец, патриот, безкористно служил на родината си”.

По думите на руския президент лидерът на кубинската революция е спечелил любовта на кубинския народ и уважението на цялата международна общност.

Путин подчерта големия принос на Фидел за установяването на приятелските отношения и стратегическото партньорство между Русия и Куба.

Раул Кастро изразил признателност на Путин за думите му на подкрепа. Той уверил, че курсът на по-нататъшно развитие на всеобхватното сътрудничество с Русия няма да се измени.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!