Крум Зарков: Още в предизборната си кампания Румен Радев обеща, че ще извади отношенията ни с Русия от „ледниковия период”

Крум Зарков: Още в предизборната си кампания Румен Радев обеща, че ще извади отношенията ни с Русия от „ледниковия период”
„Срещата между президентите Владимир Путин и Румен Радев е първата на държавни глави между двете страни от 10 години насам. През това време отношенията между България и Русия бяха трудни и противоречиви.

Счупването на ледовете между двете страни не може да бъде отречено.” Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков пред БТВ в коментар за срещата между Владимир Путин и Румен Радев.

„Когато президентът говори за недалновидно политическо говорене, сигурно има предвид онези твърде резки смени на посоката и крайни позиции, които са заемани по отношение на Русия, в това число често и от правителствата на ГЕРБ.

Само преди няколко седмици, оповестената визита на Румен Радев беше коментирана от най-високо ниво от ГЕРБ- като странна по време на европредседателството. Сега, след като знаем, че ще има визита и на министър-председателя, не е странна”, коментира народният представител.

„Много е важно институциите да работят в рамките на своите правомощия – целенасочено и единно, в защита на българските стратегически интереси. Румен Радев ясно изрази какви са неговите виждания по отношение на Русия, още по време на предизборната си кампания. Той се ангажира да извади отношенията между двете страни от „ледниковия период”, в който се намират. Това направи и с вчерашната си визита”, категоричен бе Крум Зарков.

По отношение на рестарта на проекта АЕЦ – Белене, Крум Зарков обясни, че ГЕРБ трябва да престанат да обръщат коренно позицията си по проекта. Той припомни, че БСП винаги е подкрепяла изграждането на втората атомна електроцентрала и не е променяла позицията си по въпроса.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!