Курумбашев: Видимите резултати на ГЕРБ стигат до това да имат частен асансъор

Курумбашев: Видимите резултати на ГЕРБ стигат до това да имат частен асансъор
Днес в Страсбург ще се направи опит гласуването на пакет \“Мобилност\“ да отпадне от дневния ред

„Видимите резултати на ГЕРБ стигат до това да имат частен асансъор до апартаментите си. Жените се държат като мъже и си подадоха оставките. Сега идва въпросът дали г-н Цветанов изобщо има място в политиката.“ Това каза в сутрешния блок на БТВ евродепутатът от БСП Петър Курумбашев за скандала с апартаментите на властта.

По повод новото гласуване на пакета „Макрон“, евродепутатът заяви: „За съжаление, председателски съвет миналия четвъртък потвърди пакета за разглеждане. Днес в Страсбург ще се направи опит да се предложи тази точка да отпадне от дневния ред“.  По думите му съществуването на точката в дневен ред не означава, че тя трябва да бъде приета по време на гласуването. Той изразни мнение, че дебатите около пакета обаче са крайно недостатъчни.

„От една страна, нашият транспортен сектор нарасна благодарение на това, че станахме член на Европейския съюз“, коментира Курумбашев. Той изрази мнение, че в момента има едно „любезно предложение“, тиха отрова, която върви към превозвачите от Централна и Източна Европа – да си пререгистрират фирмите в Западна Европа. „Какво се случва тогава? Хората спират да плащат данъци в България и ги плащат в Западна Европа – същото важи и за вноските в НЗОК и пенсионната ни ситема. Благодарим за европейската солидарност“, иронично коментира Курумбашев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!