Лавров към Кери: Искате сътрудничество, а не спазвате елементарно приличие!

Лавров към Кери: Искате сътрудничество, а не спазвате елементарно приличие!

Руският външен министър Сергей Лавров в телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Джон Кери изрази възмущението от новите санкции на Вашингтон срещу Москва заради Украйна.

„Подчертано бе, че нормалното сътрудничество, включително по регулирането на регионалните конфликти, за което администрацията на Белия дом постоянно ни моли в хода на работните контакти, е невъзможно без спазването на елементарно приличие“, разкриха в руското Министерство на външните работи.

Уточнява се, че разговорът се е състоял по инициатива на американската страна. Наскоро Министерството на търговията на САЩ наложи санкции срещу над 80 компании от Русия заради събитията в Крим и Украйна.

БГНЕС припомня, че съобщението за телефонния разговор дойде след противоречивата информация за нови преговори на двамата първи дипломати на Русия и САЩ в Женева на 8-9 септември по сирийския конфликт.

Първоначално руското Министерство на външните работи анонсира такава среща. Но впоследствие говорителят на Държавния департамент Марк Тонер заяви пред журналисти, че пътуване до Женева на въпросните дати не влиза в плановете на Джон Кери.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!