Лавров: Поведението на Киев е отвъд границите на доброто и злото

Лавров: Поведението на Киев е отвъд границите на доброто и злото
Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че представителят на Украйна в ООН Владимир Елченко не е взел сам решението за блокиране на изявлението на Съвета за сигурност на ООН по повод смъртта на Чуркин, а му е бил заповядано от Киев, съобщи „Взгляд“ във вторник (21 февруари ) .

„Сегашната украинска власт ни е научила да не се учудваме, за каквото и да става въпрос в тяхната страна по отношение на руското, в това число и по отношение на тези, които не желаят да танцуват по свирката на неонацистите“, предаде РИА „Новости“ думите на Лавров.

„Това, разбира се, не е християнско. Това въобще е отвъд границите на доброто и злото“, подчерта руският външен министър.

Във вторник официалният представител на Министерството на външните работи на РФ Мария Захарова коментира решението на председателстващия Съвета за сигурност на ООН – Украйна, да не се прави изявление във връзка със смъртта на постоянния представител на Русия в тази организация Виталий Чуркин. „В това е цялата украинска власт: нищо хубаво не могат да направят, само пречат за всичко на всички, в това число и на себе си“, написа Захарова на своята страница във Facebook.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин почина в понеделник (20 февруари), ден преди да навърши 65 години в Ню Йорк.
Източник: Руски дневник

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!