Марин Льо Пен призова европейците да последват примера на американците и британците

Марин Льо Пен призова европейците да последват примера на американците и британците
Броени месеци преди ключови избори във Франция, Германия и Холандия крайнодесните се обявиха срещу „стария ред“.

Лидерът на френския Национален фронт Марин Льо Пен призова европейските гласоподаватели да последват примера на американците и британците и да „се събудят“ през 2017 година, предаде БНР.

Първата победа, която ще има ефекта на доминото в цяла Европа, е Брекзит, обяви Льо Пен от трибуната в Кобленц, където десните лидери заседаваха под звуците на граждански протести и в присъствието само на подбрани медии.

„Вторият удар не закъсня: победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ донесе още по-големи неприятности на привържениците на неолиберализма“, заяви Льо Пен.

Новият американски президент няма да подкрепи „система на потисничество“ в Европа, каза водачката на френските националисти.

Тя заклейми ЕС като „стерилизираща сила“ и отправи нападки срещу германския канцлер Ангела Меркел за това, че е позволила влизането на много мигранти.

Всеки вижда, че мигрантската политика е същинско бедствие, подчерта Льо Пен. Когато тя спомена името на Меркел, залата реагира с освирквания.

Духът е пуснат от бутилката и няма да се върне повече вътре, независимо дали искате или не, обърна се Хеерт Вилдерс от холандската Партия на свободата към традиционните партии в Европа.

Вилдерс се обяви за повече правомощия на националните държави, връщане на границите и националните валути в ЕС.

„От вчера – нова Америка, днес – срещата в Кобленц, а утре – една нова Европа. Европа се нуждае от силна Германия, а Германия се нуждае от Фрауке Петри, а не от Ангела Меркел“, заяви Вилдерс.

Според лидера на „Алтернатива за Германия“, Фрауке Петри, участниците в срещата са единствената алтернатива за Европа.

И допълни: „Европа никога не е търпяла диктат – нито на Наполеонова Франция, нито на нацистка Германия, нито на Съветския съюз. Няма да търпи – с Божията сила – и диктата на ЕС“.

Крайнодесните лидери се събраха в Кобленц под лозунга „Свобода за Европа“ с цел да засилят връзките между своите партии, чиито националистически тенденции възпрепятстваха близкото сътрудничество в миналото.
Източник Дир.бг

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!