Марио Трайков: Морал в политиката и дали е останал ?

Марио Трайков: Морал в политиката и дали е останал ?


Морал в политиката и дали е останал, пита Марио Трайков?

Да си богат не е порок. По-кофти е да си тъп и да си натегач.

Приватизацията – самия модел не е изобретение на БСП.
Знаете, че модела за развитието идваше отвън.
Разбираше БСП не е невинна девица! Девалвацията и супер инфлацията при Виденов можеше да бъде спряна. А не вече 20 години да сме във валутен борд.
Това не се отразява добре на икономиката.
Случаят „Техноимпекс” стана банален.
Стига сме влизали в обяснителен режим, било каквото било.
Защо не се повдига въпросът за приватизацията на Химко Враца , Балкантурист и други държавни предприятия? За колко бяха продадени Нефтохим Бургас, БТК , БГА Балкан, цигарената индустрия, Кремиковци, Стомана Перник и много други ?

При кабинета Станишев трябваше да се разследва приватизацията. Сега е късно. Давността е минала. Имало ли е или нямало престъпление по онова време вече не е обект на разследване. Филма приключи с давността.
Тук стои моралния проблем. Проблема Техноимпекс отпада поради давност. Прокуратурата не може се произнесе по много подобни казуси. Но ако има неизпълнени договорни отношения не е морално да се говори, че всичко е чисто като аптека. Корнелия е чиста с давността. И да я забравят.

Остава въпросът как и защо преминава в БСП? Може би ракетата носител е бил бившият секретар на БКП Иван Абаджиев? Нима никой не знаеше, че е била директор и приватизатор? При Станишев беше член на изпълнителното бюро и отговаряше за Ямбол и Бургас. Защо тогава не я питаха? Как всички се обединиха около нея срещу Михов? Нима тогава те не знаеха за Техноимпекс? Дъбов ли не е знаел ? Ако има съмнения в нечисти и аморална сделка около Техноимпекс тогава да се свика заседание на конгреса и въпросът да се приключи завинаги. Или си отива, или остава! Не може всеки ден да слушаме глупости по телевизията за едно и също.

Но БСП да поиска бързо разследване на сделките за които давността не е минала! Аршина трябва да е за всеки и всичко включително и за приватизацията на общинските фирми в София.
В момента Корнелия няма сериозен опонент в партията. Кучето си лае, кервана си върви. И така запомнете думата давност. С това филма за Техноимпекс приключи. Това е ,,скъпи другари” от ГЕРБ. Сменете плочата, тази е изтъркана.
Морал в политиката и дали е останал, пита Марио Трайков?

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!