Мая Манолова се отказа от президентската битка: Не участвам в братоубийствени войни!

Мая Манолова се отказа от президентската битка: Не участвам в братоубийствени войни!

Мая Манолова изпрати писмо, в което благодари на структурите на БСП и гражданските организации, които я номинираха за кандидат за президент, съобщи „24 часа“ .

Няма да участвам в предрешено съревнование, казва тя.

В писмото Манолова аргументира отказа си да участва в „задкулисие“ и предрешено съревнование.

Публикуваме пълния текст на писмото на Мая Манолова, без редакторска намеса:

Скъпи приятели, Благодаря на всички, които изразиха доверие към мен – стотици партийни структури, граждански движения и неправителствени организации, и ме номинираха за кандидат за президент.

Съпричастна съм към вашите принципни позиции и вяра в каузата на България; към вашите очаквания за състезание по честни правила и съревнование на идеи при определянето на кандидата за президент.

За съжаление се видя, че правилата не са честни, а са подменени от тайни договорки и „лични номинации“.

Създаде се усещане, че съревнованието не е по идеи, а по интриги. Аз не участвам в задкулисни сделки, не желая да съм „лична“ номинация на когото и да е, а да бъда участник в един демократичен избор.

Това е не само мое лично убеждение, а и дълг към всички вас.

Напоследък чух за себе си много неща – все „приятелски огън“.

Аз не участвам в братоубийствени войни! Те са пагубни за своите инициатори и рушат доверието на гражданите в политическата система.

Това поведение през годините вече нанесе катастрофални вреди – разтвори се огромна бездна между гражданите и политиците.

Няма да коментирам и опитите да бъда служебно елиминирана с несъстоятелни „правни“ аргументи. Те са абсурдни за всеки юрист.

Дала съм обет, че ще работя за гражданите! И ще продължа да го правя занапред, независимо от позицията, която заемам.

Отказвам да участвам в предрешено съревнование, в което правилата са нарушени от тези, които ги предложиха, а принципните позиции са подменени от задкулисни договорки. Оттеглям се от „състезанието“ за президентските избори с признателност за подкрепата и доверието ви!?Нашата обща мисия е да променим България в интерес на хората. Ще го направим! Заедно! Можете да разчитате на мен. Желая успех в предстоящия важен за България избор!

С уважение: Мая Манолова

Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!