Мая Манолова от Харманли: Маскимално ускоряване на процедурите за извеждане на чужденците

Мая Манолова от Харманли: Маскимално ускоряване на процедурите за извеждане на чужденците
Като омбудсман ще настоявам да се ускорят максимално процедури за извеждане на чужденците, които нямат право да пребивават в страната. Това каза пред журналисти в Харманли омбудсманът Мая Манолова.

„Искам специално да се обърна към хората и да кажа, че се предприемат мерки за това да бъде гарантирана абсолютно тяхната безопасност и снощният инцидент да не се повтори“, каза Мая Манолова.

„Вземат се мерки включително да се засили охраната. Разбирам ги хората, защото наистина Харманли беше един толерантен град. Този център не е от вчера и сега се стига до тази ситуация. Очевидно е, че самата идея да бъде построен по този начин в центъра на Харманли в такива мащаби, не е добра“, заяви още Манолова. Тя посочи, че е притеснена от недостатъчно бързите мерки, които предприема Министерството на здравеопазването.

„Мой екип беше тук в деня след изборите на 14 ноември и отправихме препоръки към всички отговорни институции, тъй като имаше притеснения дали съмнителни случаи за различни тропически болести. Бяха констатирани случаи на краста, варицела. Притеснението ми е, че макар да е наложена ограничителна мярка или карантина, вътре недостатъчно бързо се предприемат необходимите мерки, за да бъдат сепарирани хората, които имат различни кожни заболявания“, обясни омбудсманът.

Манолова подчерта, че ще настоява да бъдат ускорени административните процедури по установяване на всеки конкретен случай и да се инвестират средства в доброволното и принудителното извеждане на лицата, които нямат право да пребивават в България. Според нея нужда от защита имат и хората вътре, и хората отвън. По думите й условията вътре в бежанския център не са добри.
Източник: „Фокус

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!