https://bg.rbth.com/news/2016/12/13/75-ot-rusnacite-vyarvat-che-putin-se-stremi-da-podobri-zhivota-im_656348
75% от руснаците са убедени, че президентът на РФ Владимир Путин „искрено се стреми да подобри благосъстоянието на населението“, сочат данните от социологическо проучване на „Левада Център“.

24% от руснаците са на мнение, че успява, а 48 на сто изразяват опасения, че ще му попречат бюрократите и липсата на добър екип, съобщава „Интерфакс“ във вторник (13 декември).
В същото време 23% от анкетираните се съмняват в искреното желание на Путин да изпълни обещанията си, сочат данните. За сравнение през 2012 г. скептиците са били 31 процента.

Проучването е проведено в периода 18-21 ноември сред 1600 человек в 137 населени места в Русия.

28% от анкетираните отдават популярността на Путин на факта, че „той се справя достойно и успешно с решаването на проблемите пред страната“, а 39 на сто вярват, че ще продължи да го прави и в бъдеще. 29% отговарят, че „хората не виждат друг, на когото да се доверят“.

Самият Путин бе помолен да коментира причините за високото доверие, което му гласуват сънародниците. Това стана по време на интервю за японската телевизия „Нипон“ и вестник „Иомури“.

„Най-добре е да питате тези, които ме подкрепят. Мисля, че хората виждат, че работя активно, открито, честно и искрено се стремя да постигна резултатите, необходими на страната. Най-вероятно забелязват и онова, което не сме свършили – нашите хора са умни и наблюдателни.

Но предполагам, че определящ е искреният стремеж към постигане на максимален резултат, така че страната да се чувства все по-сигурна, а хората да живеят все по-добре“, сподели руският президент.

Путин благодари на сънародниците си за подкрепата, без която не би могъл да работи.
Източник: Руски дневник