Министъра на туризма Стела Балтова от Москва: България залага на безопасността на Руските туристи

Министър Балтова от Москва: България залага на безопасността на Руските туристи

Министъра на туризма Стела Балтова направи страхотна реклама на България пред Руските Туроператори на „Интур Маркет 2017г.“

Министъра на туризма Стела Балтова се обърна към посетителите на кръглата маса в Москва В зданието на „Крокус Сити Холл“ с приветствие към всички участници тя подчерта, че за България е важно да води политика, но и устойчиво развитие на българо-руските отношения.

„Ние българите приемаме руските туристи не като обикновени туристи, а като свои приятели“.
И подчерта също, че повече от 30 години руските туристи запълват българските хотели в България и са едни от най-желаните туристи, между които с нас българите не съществува езикова бариера.
Министър Балтова от Москва

Още тя добави „през 2016 година руснаците са били на четвърто место по посещаемост в България като туристи“.
Като направи реклама и на зимния туризъм, балнеологията и такива нови направления като културно-исторически туризъм, религиозен туризъм и детски туризъм.

Чрезвичайният и пълномощен посланик на РБ в РФ господин Бойко Коцев благодари на всички туроператори, които развиват родния туризъм на руският пазар и увери всички в това, че България прави и ще направи всичко възможно за безопасността на руските туристи в България, за техният престои и комфорт по родните земи.

„България предлага качество и ниски цени, добави още той и нови туристически продукти свързани със знаменателната дата – навършване на 140 години от Освобождението на България от турско робство в градовете Плевен, Стара Загора, Шипка, Шейново и др.“

Също така увери „обработката на визи за руски туристи ще бъде сведена до Министър Балтова от Москваминимум работни дни и дори се разглежда вариант за деца до 16 годишна възраст визите да бъдат безплатни“.

Нас ни свързват общите букви посетете „Дворът на Кирилицата” в гр.Плиска!„Дворът на Кирилицата” в гр.Плиска!

Соня Георгиева е директор на дирекция туризъм към община Варна и участва за първи път на руското туристическо изложение „Интур Маркет 2017г.“!

„Щом сме тук в Русия значи имаме интерес и то голям от руският турист.
Ще се опитаме да привлечем повече туристи от руските региони в община Варна и Златни Пясъци и се надяваме с това участие тук да популяризираме България и град Варна.

Руснаците в България се интересуват и от културно-историческия туризъм и от шопинг.
Руският турист е желан, защото той излиза извън своите хотели и пазарува много и консумира“, добави Георгиева.
Валентин Петров – представител на руския комплекс в България „Камчия“, принадлежащ на правителството на Москва, РФ направи голяма презентация на самия комплекс, който се очаква да бъде запълнен през новия сезон 2017г. Руското длъжностно лице от Министерството на Културата на Русия господин Роман Петрович Скорий се изказа – „евтина туристическа ваканция сега можеш да си купиш по целия свят, но такава атмосфера като в България не“.

Маргарита Гаспарян – български туроператор на «Морска Звезда» казва „от 15 години нашата компания работи на руския пазар“. „Искам да посоча от какво се отличава миналият туристически сезон 2016г. от този в 2017г.

Поради политическите ситуации в света България миналата година получи посещения от руски туристи, които основно са посещавали островни държави, Турция, Испания.
След веднъж като са посетили България се наблюдава тенденция да посетят родината ни и през 2017г.Министър Балтова от Москва

България напълно удовлетворява руските туристи, които в избора си търсят за предвижване и надежден превозвач като за пример бих посочила „България Ер“, допълни тя.
Българи от различни краища на страната, които са част и от град Троян са преоблечени в народни носии като танцуваха български народни хора. Връзваха мартеници на всеки един проявил интерес към България.
Дори споделиха, че някои руснаци си пазели мартениците чак от 2015г. до сега. Мероприятието завърши с фуршет около българския щанд, който беше точно до самия вход на изложението и всички участници минаваха първо през него. Туристическото изложение „Интур Маркет 2017г.“ ще продължи три дни в Москва.Министър Балтова от Москва
От Москва, Русия за „Медиа Мост България“ и „Булпресс“ Борис Анзов

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!