Михаил Миков се среща с Путин

Михаил Миков се среща с Путин

Лидерът на БСП заминава на официално посещение в Русия по покана на Сергей Миронов

Лидерът на БСП Михаил Миков заминава утре на официално посещение в Русия, където ще има възможност да се срещне лично с президента на Руската федерация Владимир Путин, научи първо Nbox.bg. Според информация от „Позитано“ 20 визитата на Миков е по покана на лидера на лявоцентриската партия „Справедлива Русия“ Сергей Миронов.

През 2007 г. именно „Справедлива Русия“ издига кандидатурата на Дмитрий Медведев за премиер. Наскоро при свое посещение във Видин Михаил Миков обяви, че при посещението си в Русия ще участва на конгреса на „Справедлива Русия“.

Само преди дни стана ясно, че през май БСП ще подпише споразумение за сътрудничество с руската партия на Сергей Миронов. Висшето ръководство на БСП вече одобри проекта на споразумението, съобщи тогава лидерът на левицата Михаил Миков. По думите му подписването ще бъде на конгреса на „Справедлива Русия“ в края на май, в който ще участва и делегация на БСП.

Михаил Миков използва повода за да обяви за пореден път, че е срещу санкциите на ЕС за Русия и подчерта, че партията се опитва да убеди правителството на Бойко Борисов да заеме по-балансирана позиция. Той изтъкна, че дори държавният секретар на САЩ Джон Кери води диалог с Москва, докато в същото време българските политици са ограничили контактите си с Русия.
Източник: nbox.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!