Михаил Миков: Хубаво е да мислите за управлението на бъдещето, но сте длъжни да управлявате и настоящето днес

Михаил Миков: Хубаво е да мислите за управлението на бъдещето, но сте длъжни да управлявате и настоящето днес

Процесът на подмладяване в БСП ще продължи

„Хубаво е да мислите за управлението на бъдещето, но сте длъжни да управлявате и настоящето днес. Не е случайно, че в младежка възраст са вече няколко председатели на  областни, общински и районни организации на БСП и над 1000 членове на партийни общински съвети. Този процес ще продължи и на Конгреса на БСП”. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков по време на Третата национална отчетно-изборна конференция на МО в БСП, която се провежда днес и утре в Парк Хотел Москва.  Той поздрави младежите за това, че в годините са издържали на онези хора извън БСП, които казват, че не е модерно да си социалист, както и на тези вътре в партията, които са твърдели, че още им е рано, за да постигнат онова, заради което са в БСП. „Успяхте да задържите ентусиазма си със знанието и смисъла да сте социалисти, да представлявате хората – не само младите, но и вашите бащи и деди”, заяви соцлидерът.

Миков подчерта, че всеки попаднал на тези позиции, трябва да осъзнае отговорността пред една партия, която – е на 125 години, кръвно свързана с интересите на народа, преминала през всичко и въпреки трудностите, атаките и желанието на някои хора да я няма, да отстоява своето присъствие и право да представлява интересите на най-широк кръг от българските граждани. Той обясни, че в последните 25 години се обяснява на хората, че политиката няма значение, и се е стигнало дотук да сме държавата – с най-големи неравенства, с унищожено образование и здравеопазване, в която малък процент притежава контрол върху богатствата, която макар и член на ЕС, не може да постигне онова, заради което цял народ е искал влизането в Съюза, страната, която понякога се срамува от изявите на някои нейни политици. „Това са все неща, които е хубаво да помните и да се замисляте над тях, когато изпълнявате представителните си функции в общинските съвети, в НС, в ЕП, когато участвате във взимането на решения в колективните органи на партията”, категоричен бе председателят на левицата.

Младите социалисти на България трябва да осъзнаят, че само заедно ще бъдат силни

Миков подчерта, че за разлика от много свои връстници, младите социалисти са избрали трудния път на ежедневното доказване и на упоритото отстояване на лявата идея вътре в партията. „Лявата идея, социалистическата идея за свобода, справедливост и солидарност между хората, е по силна от ежедневните разочарования. Това ще ви даде силата да бъдете упорити в преследването на вашите идеи, защото те са идеи на по-голямата част от българските граждани”, каза още той. Миков пожела в следващия мандат на ръководството на МО в БСП да има още по-силна консолидация. „Младите социалисти на България трябва да осъзнаете, че само заедно ще бъдете силни”, заключи Михаил Миков.

Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!