Могерини вече е съвсем близо до София, ето какво ще прави

Могерини вече е съвсем близо до София, ето какво ще прави
Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини пристига в четвъртък по обед на посещение в Македония в рамките на балканската й обиколка, предава телевизионният канал A1 On, цитиран от „Фокус“.

В Скопие високопоставеният европейски политик ще остане само няколко часа, в рамките на които ще проведе срещи с президента Георги Иванов и с партийните лидери.

Тези срещи ще се проведат в сградата на парламента, но Могерини няма да има възможност да говори пред депутатите, както поиска по-рано, тъй като македонският парламент практически не работи.

Европейският съюз е загрижен за ситуацията в държавите от Западните Балкани и на 6 март ще посвети специална среща, на която ще се обсъжда докладът, който ще представи Могерини.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!