Москва: Битката за Ракка предстои

Москва: Битката за Ракка предстои

От Москва, Русия: Битката за Ракка предстои
В министерството на Отбраната на Русия се съмнявали в познаването на военното ведомство на Франция за познаване на реалната обстановка в района на сирийската „столица на ИДИЛ“ – град Ракка.

Официалният представител на министерството на Отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков заяви пред журналисти на „Медиа Мост България“ и Булресс в Москва „Петъчния оптимизъм на френския министър на отбраната, който продекларирал, че е било завършено окръжаването на столицата на ИДИЛ Ракка, че имал някакви специфични национални източници на вдъхновение, които не са свързани с реалността и атмосфера „на земята“.

Нека Ви напомня, че подобни преливащи лозунги за окръжаване и бърза победа на коалицията в иракския Мосул, вече се превърна в значителни загуби на иракските сили и процъфтяваща хуманитарна катастрофа. Възможност за пълно освобождаване на Мосул от ИДИЛ тази година престават да вярват, дори най-големите оптимисти.

На всеки военен специалист е ясно, че освобождаването на Ракка няма да стане лесна победа за международната коалиция. Реалният успех и времето на приключване на операцията ще зависи от разбирането и готовността да координират своите действия с всички сили, водещи борба в Сирия с международния тероризъм“. По-рано министърът на отбраната на Франция Жан-Ив Ле Дриан в интервю заяви, че „Ракка и обкръжена, битката за нея ще започне в близките дни“.

От Москва предаде за Буплресс Борис Анзов!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!