Мощен скандал в парламента след изказване на Корнелия Нинова за Борисов! Главчев прекрати заседанието

Мощен скандал в парламента след изказване на Корнелия Нинова за Борисов! Главчев прекрати заседанието
Заседанието на парламента днес бе прекратено извънредно след скандал.След изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, парламентарната група на партията започна да крещи „Оставка“, което доведе до безредици в залата и председателят Димитър Главчев преустанови заседанието и обяви, че следващото ще е другата сряда.

Страстите се разгорещиха след като лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на премиера Бойко Борисов, който вчера заяви, че няма да подава оставка заради комунистическа фамилия. Министър-председателят направи това изказване заради атаките срещу него след провала на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН.

Изказването на Нинова бе за създаването на временна анкетна комисия за проекта АЕЦ „Белене“, но тя рязко смени темата и мина на Борисов и нападки срещу премиера.

„Щом ще се обиждаме на политическо минало, тогава трябва да е ясно, че Борисов е член на БКП. Искам да се обърна към всички българи, независимо дали са сини, или червени: Бъдете на първо място българи и се борете за правдата“, заяви Нинова.

След декларацията на БСП Лява България, прочетена от Корнелия Нинова, депутатът от ГЕРБ Георги Георгиев стана след нея и на висок тон възрази на тезите, според които българското правителство претърпя провал с позицията си за генерален секретар на ООН.

В този момент председателстващият заседанието изключи звука на микрофона, а депутатите от БСП Таско Ерменков и Жельо Бойчев издигнаха черен плакат пред трибуната, на който пишеше: „Те поГЕРБаха България”. След бурния инцидент, заседанието на парламента бе прекъснато.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!